HOVEDSPONSOR

Du er her

Sandnes - Fredrikstad

Sandnes sitt elitelag møtte i går Fredrikstad ibk som hadde tatt den lange turen over fra Østlandet. Skulle Sandnes ibk ta årets første hjemmeseier eller skulle Fredrikstad klare å ta meg seg noen poeng hjem igjen til svenske grensen.

I dag var det vel aldri noen tvil, det var et heltent Sandnes lag som gikk ut i hundre denne søndags ettermiddagen. Det startet jevnt med litt sjanser i begge ender, men det som kom tok begge målvaktene. Men etter 12 minutter får endelig Sandnes hull på byllen når Niklas Karlsson setter inn 1-0. Etter denne scoringen så trenger bare vår nye svenske Jesper Engstrøm 47 sekunder på å øke ledelsen ytterligere til 2-0. Og når Niklas Karlsson setter 3-0 når klokken viser 1959 så kan Sandnes gå til pause med en solid 3-0 ledelse. Denne perioden så har Sandnes full kontroll bakover, forsvar spillet er veldig solid og Ole Laland Egeland tar de skuddene som kommer.

Første 10 minuttene i 2 periode er også bra sett med Sandnes øyne, vi spiller veldig god innebandy og står veldig bra i forsvar. Atle Laland Egeland øker Sandnes ledelsen til 4-0 6 minutter ut i periode, og når Rune Svebestad minuttet etter setter 5-0 så virker det som om mye er gjort. Etter dette så slipper vi oss ned og det blir litt mye Hawaii innebandy hvor Fredrikstad kommer til flere sjanser. I overtallsspill så får også Fredrikstad en fortjent redusering er 32 minutter. Resten av perioden så slurver vi en del og slipper oss litt ned, men etter 39 minutter så blir vi vitne til årets prestasjon i Hanahallen. Jesper Engstrøm får ballen i eget rundvant bak vår keeper. Her har han 2 Fredrikstad spillere på seg som presse han. Han finter begge bort før han tar ballen med seg oppover i banen på egenhånd før han finter ut de resterende tre Fredrikstad spillerene som er på banen, til slutt er det bare Fredrikstads sin gode keeper igjen, men heller ikke han klarer å stoppe denne svensken og vipps så er årets mål i Hanahallen et faktum og vi går til pause med en solid 6-1 ledelse.

I 3 periode så er det veldig jevnt, Fredrikstad klarer denne perioden å sette et lite trøkk på Sandnes, men Ole tar det som kommer. Når Thomas Sola får en 5 minutts utvisning på stillingen 6-1 så begynner Fredrikstad å øyne et lite håp. Men Sandnes spiller et undertall i verdensklasse og slipper såvidt Fredrikstad til disse 5 minuttene og når Rune Svebestad setter 7-1 i undertallet så er kampen helt avgjort. De siste minuttene blir det plankekjøring for Sandnes ibk og Tim Mikkelsen øker ledelsen til 8-1 etter 56 minutter. Og når Glenn Lervik setter inn 9-1 etter 59:56, 4 sekunder før slutt så bryter jubelen løs på Sandnes benken og tribunen.
Vi tar en fullt fortjent seier og når får vi 2 uker med treninger før neste kamp som er borte mot Grei om snaue 2 uker. Vi står nå med 6 poeng på 5 kamper noe som er helt godkjent når vi har møtt flere av Norges beste lag i de første kampene.

Sandnes beste: Jesper Engstrøm

Neste hjemmekamp blir mot Sarpsborg søndsg 12. November kl 1530 i Hanahallen.