HOVEDSPONSOR

Du er her

Sandnes IBK - Sarpsborg Sharks 6-3 (4-0, 0-2, 2-1)

Eliteserien Menn:

Sandnes IBK - Sarpsborg Sharks 6-3 (4-0, 0-2, 2-1)

Målscorere Sandnes: 2 Jan Helge Johannessen, Bjørn Even Stene, Alexander Ravndal, Alexander Pirinen og Thomas Sola.

Målscorere Sarpsborg: 2 Fredrik Gjødalstuen og Martin Lilleby.

På lørdag hadde Sandnes IBK sin første kamp i eliteserien i Norge, og hvilken debutkamp det ble. 
De fleste hadde nok ikke trodd at vi skulle ha en sjanse til å ta alle tre poengene før kampen startet. Det var det nok bare vi spillere som hadde troen på. Med seieren viste vi at Sarpsborg og de andre lagene i serien ikke kan komme til Hanahallen og "bare hente poenga".

Det hele starter med åpningsintro til lyden av "A Warrior's Call" fra Volbeat med lysshow. Dette setter en fin start på kampen, og det tar ikke lange tiden før vi viser at vi også kan spille innebandy.

Jan Helge Johannessen setter det første målet etter 6:03 med assist fra Bjørn Even Stene. Tre minutter senere er det Stene selv som setter inn 2-0 med assist fra Thomas Sola. Etter 11:51 kommer 3-0 målet som settes inn av Alexander Ravndal på en fin pasning fra Mikal Tønnesen. I løpet av rett under 6 minutter scorer vi 3 mål og legger med det grunnlaget for seieren. Allikevel så kan alt snu raskt i innebandy. Når Johannessen snapper opp ballen fra en Sarpsborg spiller og setter inn 4-0 etter 17:16 setter vi punktum på en fantastisk første periode. Vi er gode både offensivt og defensivt, og Trond Vervik gjør noen viktige redninger i mål.

I andre periode kommer Sarpsborg tilbake og reduserer to ganger slik at det står 4-2 før siste periode. Når tredje periode starter med at Sarpsborg scorer 4-3 målet 0:36 sekunder ut i perioden er det full spennning igjen i kampen. Heldigvis er det vi som får det første målet etter dette, når Alexander Pirinen smeller inn det befriende 5-3 målet etter 8:47 med assist fra Ravndal og vi går opp i en tomålsledelse igjen. Når vi øker til 6-3 like etter med 12:07 spilt av perioden er kampen avgjort, og vi skjønner at dette er vår dag. Den siste scoringen ble satt inn av Sola med assist fra Per Olsson.

Nå håper vi dette ga mersmak for de 130 tilskuerene som var på kampen, og at det kommer enda flere folk til neste hjemmekamp mot Harstad 10. Oktober klokken 14:30. Dette er et av lagene vi skal slå, og her må vi finne oss i å være favoritter ettersom vi spiller i Hanahallen.

Før Harstad kampen skal vi en tur til Oslo for å spille mot Gjelleråsen og Tunet henholdsvis 3 og 4. Oktober. Klarer vi å få med oss noen poeng mot disse lagene borte, vil det være svært bra.

Etter 1. serierunde ligger vi på en fin 3. plass på tabellen!

Tekst: Ole Magnus Stangeland
Foto: Hanne Stangeland