HOVEDSPONSOR

Du er her

Historie

OM KLUBBEN OG SPORTEN 
Sandnes IBK strekker seg helt tilbake til 1989, da klubben først startet opp under navnet Trones Innebandy, de første årene bar preg av en idrett som tross alt var ganske ung, spesielt her på vestlandet. Innebandyseksjonen i Norges bandyforbund ble etablert noen år tidligere, i 1988. Kampene ble spilt i små gymsaler, uten keeper, og ofte uten vant. I dag er det litt andre rammer. Innebandyseksjonen i bandyforbundet den desidert største, med om lag ¾ av medlemmene, og innebandy er fortsatt en av de raskets voksende idrettene i Norge.

I 1990 var klubben for første gang med i ordinært seriespill. I 1996 slo Trones innebandy seg sammen med Aspervika innebandyklubb. Vi er i dag en klubb i sterk vekst med 10 aldersbestemte lag, A-lag, Damelag, B-lag og Old Girls lag. Det gleder oss spesielt at vi har klart å etablere et stabilt damelag, som begynner å bli temmelig gode. A-laget har måttet lide litt de siste årene av den store satsningen vi har hatt på barn og unge, men satsningen begynner å vise igjen.

Sesongen 2013/2014 vant Sandnes ibk 1 divisjon for herrer, da kom spørsmålet om elitesatsing. Vi valgte av flere grunner å takke nei til det, men bestemte oss for og heller prøve igjen sesongen etter slik at vi fikk 1 år ekstra til å planlegge en eventuell elitesatsing. Det kreves mye for at man skal etablere seg i den norske eliteserien i innebandy, økonomi, organisasjon og støttespillere er kanskje det viktigste. Dette er alle grunner til at vi i fjor takket nei til opprykket. I år klarte vi målet, vårt herrelag kvalifiserte oss for eliteserien, og vi følte at nå var ting kommet mer på plass og fra høsten så blir det eliteserien for herrer for Sandnes ibk. Fellesnevneren for samtlige lag som har vært i eliteserien fra Rogaland er at man taper store penger, dette fører til mindre midler til aldersbestemte lag som også da går utover medlemmene i klubbene. Her ønsker vi i Sandnes IBK og skille oss ut, vi ønsker ikke å bare bygge opp et A-lag i eliteserien, vi skal fortsette vårt gode arbeid med å bygge en klubb, rekruttering og aldersbestemte lag skal alltid være vårt hovedfokus. 

Sandnes ibk spiller i sorte drakter med gult i samt sorte strømper.

BARN OG UNGDOM I SANDNES IBK 
Siden midten av 90-tallet var det et mål å ha et aldersbestemt lag for å rekruttere nye spillere til A-laget, men det var først på midten av 2000-tallet at rekrutteringen og satsningen på barn og unge tok til for alvor. I 2006 var det i tillegg til a-lag; et Gutter 15 lag og et U8 lag (1. og 2. klasse). De siste 6 årene har vi etablert flere nye lag i ulike bydeler i Sandnes. I sesongen 14/15 var vi totalt 12 aldersbestemte lag som deltok i seriespill og på miniturneringer. Dette utgjør størsteparten av medlemsmassen vår. 

LITT OM MINIRUNDENE 
Barn fra 1. til 6. klasse er ikke med på ordinært seriespill, men det arrangeres minirunder rundt om i fylket. I sesongen 14/15 ble det arrangert hele 13 minirunder. Sesongen strekker seg fra september til mars. Minirundene arrangeres av klubbene selv. 

Sandnes IBK har arrangert sine turneringer i Hanahallen, og forrige minirunde i Hanahallen var det 41 påmeldte lag. I tillegg til at vi arrangerer minst én minirunde i sesongen har vi de siste fire siste årene hatt en felles avslutningsturnering i mars/april, hvor vi inviterer alle lagene i klubben og spiller mot hverandre, og har en kjekk avslutning på sesongen. Denne dagen har vært en kjempesuksess med utrolig godt oppmøte.